Akvariefiskar

Tog upp en av mina gamla hobbyn, akvariefiskar. I mer än 30 år höll jag på med fiskar och fiskodling. Som mest hade jag ett 25 tal akvarium och försörjde delar av Östergötland med fisk under 70 och 80 talen. Jag hade ciklider och guramin som specialitet att odla. På ciklidsidan var det scalare, eldbuk, palett och fjäril som var mina val och på guramin var det framförallt mosaik, dvärg och honungsguramin. Jag hade även några kullar choklad och kyssguramis men mer på skoj. Jag höll även på med en del barber men de är inte så lätta, några kullar av purpurhuvudsbarb, guldbarb och praktbarb kom dock fram.

Jag gjorde ett försök att starta upp ett vanligt sällskapsakvarium 2004 men vattenkvaliteten var för dålig så jag avbröt efter en tid.

Vi får se hur det går denna gång. Jag tänker inte starta upp någon odling utan mer en "tavla" att titta på. Jag införskaffade ett 225 liters al.akvarie som nu står i ett av rummen, se bilden. Jag har även ett 105 samt 80 liters för yngel eller lekakvarium.

Det jag kan kommentera denna gång är att det saknas kompetens bland biträden i zooaffärerna. Lite märkligt att kunna mer än personalen som skall expiera mig. Har hittat en affär i Kristianstad som jag kan rekommendera. Vill någon ställa frågor ang akvarier eller fiskodling går det bra, använd kontaktformuläret under kontaktfliken.

Projektet avslutades i sin helhet 2014.

Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Bildnamn Så såg det ut under projektet i ett av karen.
Scalarer på simtur 1 vecka gamla scalarer

Yngel av scalarer. Har tagit fram ett antal kullar. Fått lek av även palettciklid, kurvciklid och fjärlilsciklid.